BFH gehaald!

In november 2020 schreef ik me in voor de Basiscursus Fokken en Houden van honden (BFH) georganiseerd via Kynologenclub Pampus in Almere.

Op 04-12-2020 volgde ik de eerste van 12 lessen online, gelukkig, want anders had ik om de vrijdagavond naar Almere gemoeten! Dit was dus absoluut een voordeel!
Marjoleine Roosendaal was onze docente en nam alle modules met ons door, er was altijd mogelijkheid tot het stellen van vragen/overleg. Ondanks dat het veel en soms best lastige stof was kon zij het altijd begrijpelijk en geduldig uitleggen voor iedereen die deelnam.
In de dagen voor het examen heb ik nog wel flink zitten leren. De stof was erg veel en divers, erfelijkheidsleer, voortplanting, gezondheid rond het nest, wetten en regels, gedragsleer, voeding en verzorging... 
Op zaterdag 26-06-2021 mocht ik examen doen, georganiseerd door WoofExperience. (Hondenschool Utrecht). De cursus loopt via de Raad van Beheer, maar je mag zelf kiezen bij wie je de cursus volgt en bij wie je examen doet, dus wat het beste uitkomt bij jou qua tijd/datum en plaats van het examen.
Was ik bij aanvang van de cursus nog van plan om het examen in 2 delen te doen, ivm corona was er onduidelijkheid over de data wanneer het examen plaats kon vinden, al een paar keer waren de data uitgesteld, zodat ik er toch voor koos alles in één keer te doen...
In Weert werden we in de plaatselijke bibliotheek ontvangen. Met nog 5 andere kandidaten maakten we het examen, onder de regels van de Raad van Beheer.

Na afloop wist ik echt niet of ik het goed of slecht gemaakt had. Geen idee. Toen begon het wachten... wat duurt wachten lang, ook al weet je op een gegeven moment dat het wel tot 6 weken kan duren eer je de uitslag krijgt!

Toen de 6 weken om waren kreeg ik netjes een mail... niet met de uitslag, maar met het bericht dat er vertraging was opgetreden bij de verwerking van de uitslagen...met de hoop dat de uitslag op niet al te lange termijn door gegeven kon worden en een bedankje voor mijn begrip...
Ik was dus erg gelukkig met het mailtje van 02-08-2021 waarvan je hierboven een  screenshot ziet.
Hoera geslaagd, en wel voor alle modules in één keer! Dat voelde goed 😄
(Per module mocht je 10 fouten hebben.)


«   »