Kom mee naar buiten àllemaal...🔅

Alweer een week voorbij, 4 weken zijn ze nu. De pupjes hebben nu ook tandjes. Ze krijgen sinds afgelopen week in water geweekte brokjes met geitenmelk of geitenkwark. Eerst in een grote ring, waar ze allemaal rond konden staan om te eten, sinds vanmorgen ieder een eigen bakje. Amber is het voeden overdag iig duidelijk aan het afbouwen. De pupjes  gaan nu samen naar buiten in de buitenren... nou ja, een heus puppy-speel-paradijs! Zo mooi om te zien hoe ze zich vermaken, vooral ook met elkaar, maar ook met de speeltjes en attractie's. 

Lees meer »

Onvoorstelbaar!

Werkelijk, onvoorstelbaar, zo prachtig dat het is om dit nest mee te mogen maken. Verwondering over de ontwikkeling van de puppen en van Amber.
Gisteren waren de pupjes alweer 3 weken oud. Ze kregen voor het eerst pap en vonden het heerlijk! Vandaag hebben we ze voor het eerst, één voor één, even mee naar buiten genomen om op de foto te zetten... zó schattig! De één vind het spannend, de ander nieuwsgierig met zijn neus omhoog en weer een andere die het allemaal wel goed vind en het over zich heen laat glijden...
Maar, stuk voor stuk heerlijke knuffelhondjes die zich voorbeeldig ontwikkelen.
Inmiddels lopen ze allemaal, oogjes en oortjes zijn open en nu beginnen de tandjes door te komen! GENIETEN, met niet alleen een hoofdletter G...

Lees meer »

Kleine pupjes worden groot!

Sjonge, de puppen zijn morgen al 2 weken oud en ze zijn zo hard gegroeid, onvoorstelbaar! De lichtste weegt inmiddels 1100 gram, de zwaarste 1260 gram.
De oogjes zijn bij alle pupjes open. Bij de één wat verder dan bij de ander, maar zo gaat dat in de ontwikkeling!
Zat ik te wachten tot de oogjes open gaan... begint op 6 april in de avond ineens een pupje wankele stapjes te zetten op 4 pootjes! Echt, zo grappig!
Ja, dat was verrassend, en even zo snel 'lopen' ze inmiddels allemaal!
We zijn de buitenboel in orde aan het maken voor straks als ze naar buiten mogen en verder is het lekker genieten van de tevreden geluidjes en pupjes die steeds meer echte hondjes worden!
Amber doet het nog steeds heel relaxt met haar puppen. Ze ligt vaak op haar kussen voor de werpkist, of gaat naar buiten achter in de tuin en zorgt dan weer dat ze op tijd terug is om de puppen te voeden. Goed moedertje ❤

Lees meer »

Horen, zien en genieten

Horen, de puppen zijn met dichte oortjes geboren, maar ze zijn duidelijk niet doof! Wie Tini heeft ontmoet weet dat hij een vrij lage luide stem heeft... inmiddels durf ik te stellen dat de pupjes dit ook weten! 😊
Tini kwam vanuit de keuken lopen met een "Zo, nu ga ik..."  waarop het kopje van één van de pupjes bijna tegen het plafond zat... och erm...tsja ook dat hoort bij socialisatie!
Zien, ook de oogjes van de puppen zijn dicht bij de geboorte, maar ook hiervoor geldt, ze zijn duidelijk niet blind! Tijdens het maken van een foto met flits reageren ze duidelijk op de flits! Ik ben benieuwd wanneer de eerste oogjes open gaan, natuurlijk laat ik dit meteen weten!
Genieten, dat doen we met volle teugen van dit klein grut, maar ook van Amber, die zich heeft ontplooit tot een super goede moeder, maar ook nog heerlijk zichzelf is, geniet van een wandeling en alle aandacht voor haar en de pupjes. En, ja, ze geniet misschien nog wel het meeste van het heerlijke eten dat ze krijgt... Tini is jaloers op de gebakken zalm met een eitje en wat geiten yoghurt...nou ja, vooral op die zalm!!

Lees meer »

01-04-2020

De puppen zijn inmiddels een paar dagen oud. Tini en ik 'slapen' ieder een halve nacht beneden bij de werpkist, Amber is een voorbeeldige moeder, ze zorgt goed voor haar pupjes.
De navelstrengen zijn allemaal al netjes ingedroogd/afgevallen en de puppen zijn al echt gegroeid... dat gaat zó hard! 
We hebben ook voor het eerst de nageltjes geknipt, omdat er rond de tepels van Amber al irritatie zichtbaar was van die kleine scherpe nageltjes!
Ook de huid rond de tepels ingesmeerd met uierzalf.
Vannacht was Amber echt rustig, ook zij heeft echt wat geslapen.
Tijdens de avond wandeling was ze niet persé enorm gefocust op de terugweg naar huis, maar liep een groter rondje mee.
Ja en als dan éénmaal de terugweg is ingezet dan is ze bijna niet te houden.


Lees meer »

28-03-2020

Op zaterdag 28-03-2020 zijn de puppen geboren!
Amber begon rond 9uur en de laatste pup werd om 14.43u geboren.
Nu had Amber het boekje links laten liggen... stond er "Probeer haar naar de kist te leiden. Lukt dit niet, geen ramp....als de eerste pup er eenmaal in ligt zal ze de volgende pups probleemloos daar werpen waar het hoort" 
....Amber dacht hier anders over. Zij besloot op de bank te werpen. Haar vaste plekje waar ze zooo graag ligt!
En zo gebeurde het, wij deden nog een poging en legden de puppen in de werpkist. Dat vond ze goed, maar als de volgende pup zich aankondigde liep ze snel naar de bank, wij er achteraan en op de bank werd de pup geboren! 
Toen de achtste pup geboren was leek het erop dat het stopte... maar omdat er op de echo 10 puppen geteld waren, verwachtten we er eigenlijk nog twee... Rond 17uur besloten we contact op te nemen met de dierenarts voor overleg.  We hebben een röntgenfoto laten maken om er zeker van te zijn dat er niets achter was gebleven. 
Gelukkig niet, een prachtig nest van 4 reutjes en 4 teefjes was geboren!
We zijn ontzettend blij dat Amber en de puppen het goed maken en gezond zijn.
Alle puppen hebben een nieuwe eigenaar, zij zijn op de hoogte gebracht van dit blijde nieuws.
Helaas hebben we ook een aantal mensen teleur moeten stellen, dat is wel heel sneu. We wensen hen dan ook veel succes bij hun verdere zoektocht en hopen dat zij in de toekomst een Weimaraner pup zullen vinden.   

Lees meer »

Nestdrang...volgens het boekje.

In het boekje staat... "Veel teven graven nu ook een kuil..." alsof Amber het boekje gelezen heeft is ze een kuil gaan graven in de tuin. Helemaal achter tegen de schutting...zou een mooi hol kunnen worden als ze niet gewoon lekker binnen zou moeten werpen! Ook het dekentje wat ter bescherming op de bank ligt heeft het begeven onder de graaf activiteiten afgelopen nacht.. Amber zat vanmorgen schuldbewust op de 'gegraven' plek! 
Ach ja, het hoort erbij... we hebben er maar niet teveel praat over gemaakt!
Vandaag precies nog 1 week! Het wordt echt spannend, we zijn ontzettend benieuwd naar de pupjes, hoeveel het er uiteindelijk werkelijk zullen zijn, hoeveel reutjes en hoeveel teefjes? Hoe de worp zal gaan verlopen en wanneer zal het beginnen??
Vanaf morgen (dag 58) zijn de puppen levensvatbaar, maar het is beter dat ze nog even blijven zitten.
Het volgende bericht wat ik hier schrijf zal hopelijk gaan over een kersverse mama Amber!😍

Lees meer »

Nog 10 dagen!

We zijn aan het aftellen! Nog 10 dagen voor de uitgerekende datum dat de puppen geboren zullen worden!
Voor Amber is het wel zwaar aan het worden, we merken duidelijk dat ze met de dagelijkse wandelingen wat vermoeider is. Als ze ligt ligt ze nog wel opgekruld met haar kop bij d'r staart, maar vaker ligt ze heerlijk languit op haar zijde. Haar buik heeft dan alle ruimte! Ook het op haar rug liggen lijkt nog steeds erg ontspannend en doet ze dan ook vaak!
We mogen aan haar buik voelen, zo bijzonder, we kunnen de puppen voelen bewegen. 

 

Lees meer »

Alle ballen verzamelen...

Het water in de Dommel is al weer aardig aan het zakken. Op vallend veel vuil blijft op de kant hangen. Vooral lege flesjes en rommel maar... Amber vist er zo een aantal balletjes uit. Op een stukje van een veertig meter heeft ze er zo vier gevonden. Tsja... Amber en balletjes... die moeten dus allemaal mee naar huis.
Ze blijft staan als ik verder loop omdat ze ze niet allemaal mee kan nemen. 
Als ik toch echt verder loop gaat ze wel een stukje mee om na een meter of twintig toch weer terug naar de verzamelde balletjes te gaan.
Oké, er zit één echt wel mooie bij, vooruit die zal ik mee nemen.
Amber neemt nog een tennisbal mee en dan laten we de andere toch maar achter... 
Thuis gekomen het mooie balletje schoon gemaakt en Amber ligt er tevreden mee op de trampoline!

Lees meer »

Buikje wordt buik❤

We zien Amber haar buik groeien! 
Ook wordt ze tijdens de wandelingen wat rustiger, loopt rustiger mee in plaats van dat ze rent! Ook het spelen met andere honden moet allemaal wat rustiger.
Van Anneke (zij komt helpen als de pups geboren worden) hebben we een stethoscoop te leen. Gisteren dacht ik met de stethoscoop een puppen hartje te horen kloppen! Hoe mooi is dat! We genieten volop, het gaat snel, Amber is nu 6 weken en 2 dagen drachtig.

Lees meer »

Voor en na...

Afgelopen weekend hebben we de werpkist neergezet en dus heel de woonkamer anders ingedeeld. Zelf heb ik een beetje een kampeer gevoel bij de nieuwe inrichting.
Amber was wel nieuwsgierig maar om nu al meteen in de werpkist te gaan liggen... dat was wat teveel gevraagd. 
Totdat de rol vetbed werd bezorgd en erin gelegd... die is duidelijk goed gekeurd. We hadden een rol van 10 meter besteld om op maat te knippen, Amber was net 'de poes op het toetsenbord als je aan het typen bent'... tijdens het knippen ging ze er languit op liggen!
In de foto galerij vind je foto's van Amber op haar nieuwe vetbed!         Home

Lees meer »

Blije Prei

We zitten, om precies te zijn, op 5 weken en drie dagen van de dracht.
Amber krijgt al echt een buikje, zoals je kan zien op de foto.
Inmiddels gebruiken we een treeplank om haar de auto in en uit te laten gaan.
Hier moet ze nog even aan wennen...
Zet ik de plank netjes klaar tegen de bumper, haal ik Amber, springt ze er als een blije prei zo langs af... daar sta ik dan🤣
In het bos gekomen loopt ze er wel keurig af.
Maar toen we terug naar huis gingen leg ik de plank weer netjes neer, springt ze zo in de auto, draait zich en loopt zo weer naar beneden over de plank...rondje van de zaak!
Ach, tegen de tijd dat haar buik zo in de weg zit dat het springen echt lastig wordt zal ze de plank wel gebruiken zoals het hoort!

Lees meer »