Een kijkje bij de pupjes!

...O, als ik bovenstaande foto zie ben ik al meteen verliefd...
Afgelopen maandag was het (eindelijk) zover.
Om 15.30u hadden we een afspraak in Eersel bij Anicura voor de drachtecho.
Het was inmiddels dag 30 na de eerste dekking.
Hoewel we wel kleine tekenen zagen bij Amber dat ze drachtig zou zijn hielden we toch een beetje reserve, je weet het maar nooit.
Maar, hoe gelukkig, als snel bleek dat Amber werkelijk drachtig is!
Het bericht moest even landen, zo mooi, zo een grote wens die in vervulling gaat! We kijken enorm uit naar het nestje.
De voorbereidingen gaan beginnen, puppy-bandjes knopen, ontmoetingen plannen met toekomstige eigenaren. Spulletjes bestellen voor de worp enz. Zo een leuke tijd breekt weer aan!
We zijn ontzettend blij.

En Amber? Die doet het prima, eet de oren van ons hoofd als ze de kans krijgt pakt ze alles wat eetbaar is... maar ze krijgt pas met de 6de week extra voer, als ze nu al extra krijgt zou ze last kunnen hebben van die aangekomen kilo's in de laatste weken van de dracht en bij de worp, dat zou onnodig en vervelend zijn.
Verder is ze super aanhankelijk, nog meer dan anders (bijna niet voor te stellen!) gaat graag mee naar het bos en ligt veel lekker op de bank, puppy's te breien zoals wij dat dan noemen!😊

Lees meer »

Love is in the air

Love is in the air... afgelopen zaterdag was het zover. Amber haar progesteron gehalte was zover gestegen dat ze dekrijp was, zoals dat dan heet.
Meteen gebeld met de reueigenaar en vertrokken naar Hasselt!
Amber is dan best wel een beetje 'bitchie' speelt 'hard to get' zeg maar...Maar Qunta liet zich niet uit het veld slaan en maakte haar het hof. Zowel zaterdag als zondag hebben ze ruim 20 minuten gekoppeld gestaan, wat inhoud dat het een goede dekking was!
Op 22 november weten we zeker of het ook een vruchtbare dekking is geweest; dan gaan we een echo laten maken om te kijken of Amber werkelijk drachtig is.
Het blijft dus nog even spannend! 

Lees meer »

Het Perfecte Plaatje

Op een mooie zondag in mei werden we in Amsterdam verwacht voor de opnames van Het Pertecte Plaatje.
Om 10.30u werden we ontvangen met koffie en we kregen uitleg over het verloop van de dag.
Al snel kregen we te horen dat Amber als eerste gekozen was, door Abby Hoes!

Amber mocht dus als eerste de studio in, de deelnemers wisten toen nog niet wat de foto opdracht zou zijn.. Tijl Beckand nam Amber mee,  er klonk een enthousiast gejuich en applaus van de deelnemers toen Tijl met Amber de studio in kwam. Zo leuk! 
Daarna moesten we wachten tot we aan de beurt waren voor de fotoshoot. Wij waren als laatste ingedeeld. Natuurlijk duurde het best lang voordat we uiteindelijk aan de beurt waren, rond 17.30u maar het was een prima verzorgde dag, genoeg en van alles te eten en te drinken. Een heerlijke bank om op te chillen (zie foto!) en we konden wat wandelen in de buurt.
Uiteindelijk waren we ontzettend benieuwd naar het resultaat en de uitzending die gisteren avond was. Met dank aan Abby Hoes hebben we nu een prachtig, perfect plaatje van onze Amber!
We hebben weer genoten, zo een leuke ervaring en reacties van iedereen! 
En super trots op onze Amber, echt wat een geweldig en heerlijk hondje!❤️

 

Lees meer »

BFH gehaald!

In november 2020 schreef ik me in voor de Basiscursus Fokken en Houden van honden (BFH) georganiseerd via Kynologenclub Pampus in Almere.

Op 04-12-2020 volgde ik de eerste van 12 lessen online, gelukkig, want anders had ik om de vrijdagavond naar Almere gemoeten! Dit was dus absoluut een voordeel!
Marjoleine Roosendaal was onze docente en nam alle modules met ons door, er was altijd mogelijkheid tot het stellen van vragen/overleg. Ondanks dat het veel en soms best lastige stof was kon zij het altijd begrijpelijk en geduldig uitleggen voor iedereen die deelnam.
In de dagen voor het examen heb ik nog wel flink zitten leren. De stof was erg veel en divers, erfelijkheidsleer, voortplanting, gezondheid rond het nest, wetten en regels, gedragsleer, voeding en verzorging... 
Op zaterdag 26-06-2021 mocht ik examen doen, georganiseerd door WoofExperience. (Hondenschool Utrecht). De cursus loopt via de Raad van Beheer, maar je mag zelf kiezen bij wie je de cursus volgt en bij wie je examen doet, dus wat het beste uitkomt bij jou qua tijd/datum en plaats van het examen.
Was ik bij aanvang van de cursus nog van plan om het examen in 2 delen te doen, ivm corona was er onduidelijkheid over de data wanneer het examen plaats kon vinden, al een paar keer waren de data uitgesteld, zodat ik er toch voor koos alles in één keer te doen...
In Weert werden we in de plaatselijke bibliotheek ontvangen. Met nog 5 andere kandidaten maakten we het examen, onder de regels van de Raad van Beheer.

Na afloop wist ik echt niet of ik het goed of slecht gemaakt had. Geen idee. Toen begon het wachten... wat duurt wachten lang, ook al weet je op een gegeven moment dat het wel tot 6 weken kan duren eer je de uitslag krijgt!

Toen de 6 weken om waren kreeg ik netjes een mail... niet met de uitslag, maar met het bericht dat er vertraging was opgetreden bij de verwerking van de uitslagen...met de hoop dat de uitslag op niet al te lange termijn door gegeven kon worden en een bedankje voor mijn begrip...
Ik was dus erg gelukkig met het mailtje van 02-08-2021 waarvan je hierboven een  screenshot ziet.
Hoera geslaagd, en wel voor alle modules in één keer! Dat voelde goed 😄
(Per module mocht je 10 fouten hebben.)

Lees meer »

Familie reünie

Op zondag 4 juli '21 was het eindelijk zover!
Al twee keer eerder hadden we de datum om elkaar te ontmoeten moeten verzetten, maar nu kon het eindelijk doorgaan!
We spraken af in het losloop gebied in Leende, naast manege de Molenberg.
Eerst ontvangst met koffie/thee/fris en vlaai. Kennis maken met elkaar, de honden laten wennen aan de groep en gewoon lekker kletsen.
Toen we compleet waren (iedereen kon op 2 afzeggingen na) bleef ik i.v.m. een enkelblessure achter, terwijl de rest een wandeling ging maken. 
Ik vroeg me nog even af of Amber wel mee zou gaan, want de avond ervoor, toen we het terrein nog even hadden bekeken dacht Tini even met Amber te gaan lopen, maar omdat ik achter bleef bleef zij maar op en neer lopen tussen Tini en mij... Nu was ze mij zo vergeten!
Ze genoot ontzettend van alle honden en de honden van elkaar. Twee broertjes hadden even een beetje mot, maar dat was al snel gecorrigeerd.

Tijdens de wandeling kwamen mijn ouders ook nog kijken, zij wilden de honden ook graag even terug zien. Maartje en Mike zetten ondertussen de spelletjes op.

Toen de wandelaars terug kwamen begonnen de eerste druppels te vallen... De groepsfoto was nog niet gelukt, maar die moest toch echt genomen worden. Dus, na enige inspanning, zie hierboven het resultaat! Nog niet netjes op een rij, maar al wel allemaal stil liggend bij elkaar! Geloof me, als het niet zo ging plenzen waren er zeker 'georganiseerdere' foto's gemaakt... maar, helaas, het begon verschrikkelijk te regenen en vanaf toen de hele middag!

We zijn naar de manege gegaan, waar we zonder probleem een paar uur eerder dan afgesproken werden ontvangen, super fijn!
We hebben ondanks dat de spelletjes niet door gingen een gezellige middag gehad. Super fijn dat we met zoveel waren en top om onze 'puppenkinderen' terug te zien, stuk voor stuk opgegroeid tot mooie Weimaraners 🤩😍🥰
 

Lees meer »

Hoe planbaar is de natuur?!

Tsja... de volgende loopsheid laten dekken was het advies wat we zeker op wilden volgen... ware het niet dat Amber ineens heel onverwacht 20 mei '21 loops werd. Nu laten dekken is echt geen optie. We willen tijd vrij hebben als de puppen en er zijn, ook voor Amber en gasten die komen knuffelen. Dit is absoluut niet mogelijk als er half juli pupjes worden geboren. In overleg met de dekreu eigenaar is het voor hen gelukkig geen probleem dat het tijdstip van dekken nu wat onzeker wordt. Het zou kunnen zijn dat Amber gewoon wel in augustus weer loops wordt, dat dit een extra loopsheid is als gevolg van de medicatie die ze kreeg tegen haar baarmoeder ontsteking, maar het kan ook dat het nu november gaat worden... het is afwachten!
Gelukkig kan ik zowel in oktober als begin volgend jaar op het werk mijn vakantie opnemen voor het nestje puppen! 
Voor nu, inmiddels is de loopsheid voorbij, geven we  Amber een homeopathisch middel tegen schijnzwangerschap, voorals nog is het allemaal erg rustig verlopen, we blijven alert!

Lees meer »

Verslag

Op 28 mei j.l. werden we aan het begin van de middag in Wageningen verwacht bij de Wagenrenk. Ongeveer 20 min. voor de afspraak moest ik melden dat Amber er was, zij moest in de auto blijven wachten. Ik kreeg oogdruppels mee en moest in beide ogen 2 druppels druppelen.
Daarna was het wachten tot we binnen geroepen werden. De oogdruppels maakte de pupillen van Amber erg groot en ze reageerden niet meer op licht/donker, zodat dkt. Stades goed in haar ogen kon kijken.

Het werkelijke onderzoek was zo klaar. Met 2 instrumenten keek de dkt. in Amber haar ogen en gaf meteen de uitslag dat alles goed was!

Amber was loops... dat er een paar drupjes bloed op de tafel lagen was geen probleem. "Dan heb ik totaal geen moeite met de reuen op de tafel te krijgen straks" grapte de dkt.
Opgelucht met een goede uitslag maakten we van de verdere dag een uitstapje. Tini en ik aten een pannenkoek op een terras van een restaurant in de buurt. Echt leuk, zo lang geleden i.v.m. corona dat we op een terras zaten, laat staan uit eten waren! En nu ook nog met een feestelijk gevoel. Intussen lag Amber lekker in de schaduw in de auto, haar pupillen gingen langzaam weer reageren op licht en donker. We reden een toeristische route terug en voeren over het water met een pondje richting het zuiden en hebben Amber lekker even uitgelaten. Kortom, een fijne, succesvolle middag samen!  

Lees meer »

ECVO test

Op dit moment komt er binnen de rasvereniging Cataract voor. Dit is een ernstige oogaandoening. Omdat we alleen gezonde honden willen fokken en het waarschijnlijk een verplichte test zal worden binnen de vereniging om te mogen fokken met je Weimaraner, hebben wij besloten de ECVO test alvast uit te laten voeren.
Op 28 mei zullen we naar de Wagenrenk in Wageningen gaan en zal Dr. Stades de ECVO test afnemen bij Amber.
Uiteraard zal ik hiervan verslag uitbrengen!

Lees meer »

Life is...

Een gevleugelde uitspraak van John Lennon waar iedereen wel een moment bij kent dat je denkt.. Ja echt, helemaal waar..
Zo ook bij ons. We wilden een nestje plannen met Amber in het voorjaar 2022.
We waren al bezig met het zoeken van een reu, weer plannen aan het maken om het felbegeerde SJP-B diploma te halen en we hebben de training weer opgepakt na een lange periode waarin we niet konden trainen vanwege coronaregels en -besmetting.
En, hoe toevallig?!
Hadden we het eerste (A) nest van Amber alle puppen een stamboomnaam gegeven met een A, nu hadden we bedacht dat dit tweede nest het B-nest wordt, maar, we geven geen stamboomnaam die met een B begint, de B is van de Beatles! De puppen krijgen een titel van een nummer van de Beatles als stamboomnaam!-) 
Maar... toen kreeg Amber een baarmoederontsteking...
Gelukkig bleken we er op tijd bij en was het met medicatie te verhelpen. 
Zes injecties en een antibiotica kuur verder was het verholpen.
Nadat we bij verschillende dierenartsen navraag deden over wat verstandig is met fokken na een baarmoederontsteking was het antwoord unaniem en kort: "De volgende loopsheid laten dekken".
Dit omdat elke loopsheid de kans op herhaling van baarmoederontsteking groter is.  Als alles goed gaat hopen we dus dit najaar al een B-nest te hebben! 

Lees meer »

Hier worden we blij van!

Hoera, we zijn weer aan het trainen in groepsverband.
Heerlijk wat is dat fijn, Amber en ik worden hier blij van, het gaat Amber beter af dan mij... dat wil zeggen, zij is het niet verleerd, ik moet echt wel weer even nadenken over mijn gedrag en invloed op Amber hierdoor.
Even weer de puntjes op de i. Fijn om feedback te krijgen van de trainer. Heerlijk om weer samen bezig te zijn en ook te leren van andere voorjagers en honden!
Ja, hier wordt zowel Amber als ik heel blij van, Amber is (weer) niet bij me weg te slaan als ik m'n trainings kleding aan heb. Ze houd me nauwlettend in de gaten, als de voordeur open gaat is zij er als eerste bij de auto.
Mooie en nieuwe oefeningen leren op onbekend terrein voor ons beide, ja echt genieten samen! 


Lees meer »

Back to normal...

Inmiddels zijn de puppen alweer 16 weken. 
Allemaal zijn ze uitgevlogen en hebben een fantastisch nieuw thuis met super fijne baasjes gekregen.
Inmiddels hebben we de stambomen rond gebracht en de puppen nog een keer heerlijk kunnen zien en knuffelen in hun nieuwe omgeving. Wat worden ze groot en prachtig!
In huis is alles weer terug naar het oude, de laatste avond voor het terug plaatsen van de spullen, het afbreken van de hekjes, werpkist en het puppie-paradijs gaf me het gevoel van een laatste avond op de camping!
Een geweldige periode is afgesloten...

Met Amber gaan we weer trainen, nog zoekende naar een officiële jachthonden training, liefst in groepsverband (tips zijn welkom!)

gaan we alvast zelf aan de slag.
We hebben ons ingeschreven voor een aantal ORWEJA SJP proeven en nu hopen dat we ook mee mogen doen! 
Kortom, het gewone (honden) leven is weer in volle gang!

Lees meer »

Twee vriendjes 💙❤

Naast broer en zus zie je dat Ily en Tiest ook echt vriendjes zijn. We zeggen wel eens, die zullen elkaar vast gaan missen als ze straks los van elkaar uit vliegen..
Ily (haar naam is de afkorting van Love You) gaat straks in Duitsland wonen. Bij de zus van Tini en haar gezin. Ily is een echt meisje om te zien, ze lijkt ontzettend op Amber toen die zo klein was. Een slim, nieuwsgierig en allert pupje. Ze kan Tiest ook ontzettend uitdagen, werkelijk, ze trekt hem soms, onder luid protest van Tiest, aan zijn oren de vloer over. Uiteraard komt moeder Amber haar ook regelmatig een lesje luisteren en onderdanigheid bij brengen. Ily loopt vaak voorop als we wandelen, als Amber er ook bij is zie je dat Ily Amber op de voet volgt en goed oplet wat zij doet. Daarnaast kan Ily ook gewoon lekker haar eigen ding doen. Tiest kan heerlijk spelen met een hondje wat we tegen komen. Ily gaat dan gewoon een beetje snuffelen in de bosjes in de buurt of gaat in het gras liggen, met een stokje... zo mooi om ieder te zien ontwikkelen en hun eigen karaktertjes te zien vormen!

Lees meer »