01-04-2020

De puppen zijn inmiddels een paar dagen oud. Tini en ik 'slapen' ieder een halve nacht beneden bij de werpkist, Amber is een voorbeeldige moeder, ze zorgt goed voor haar pupjes.
De navelstrengen zijn allemaal al netjes ingedroogd/afgevallen en de puppen zijn al echt gegroeid... dat gaat zó hard! 
We hebben ook voor het eerst de nageltjes geknipt, omdat er rond de tepels van Amber al irritatie zichtbaar was van die kleine scherpe nageltjes!
Ook de huid rond de tepels ingesmeerd met uierzalf.
Vannacht was Amber echt rustig, ook zij heeft echt wat geslapen.
Tijdens de avond wandeling was ze niet persé enorm gefocust op de terugweg naar huis, maar liep een groter rondje mee.
Ja en als dan éénmaal de terugweg is ingezet dan is ze bijna niet te houden.


Lees meer »

28-03-2020

Op zaterdag 28-03-2020 zijn de puppen geboren!
Amber begon rond 9uur en de laatste pup werd om 14.43u geboren.
Nu had Amber het boekje links laten liggen... stond er "Probeer haar naar de kist te leiden. Lukt dit niet, geen ramp....als de eerste pup er eenmaal in ligt zal ze de volgende pups probleemloos daar werpen waar het hoort" 
....Amber dacht hier anders over. Zij besloot op de bank te werpen. Haar vaste plekje waar ze zooo graag ligt!
En zo gebeurde het, wij deden nog een poging en legden de puppen in de werpkist. Dat vond ze goed, maar als de volgende pup zich aankondigde liep ze snel naar de bank, wij er achteraan en op de bank werd de pup geboren! 
Toen de achtste pup geboren was leek het erop dat het stopte... maar omdat er op de echo 10 puppen geteld waren, verwachtten we er eigenlijk nog twee... Rond 17uur besloten we contact op te nemen met de dierenarts voor overleg.  We hebben een röntgenfoto laten maken om er zeker van te zijn dat er niets achter was gebleven. 
Gelukkig niet, een prachtig nest van 4 reutjes en 4 teefjes was geboren!
We zijn ontzettend blij dat Amber en de puppen het goed maken en gezond zijn.
Alle puppen hebben een nieuwe eigenaar, zij zijn op de hoogte gebracht van dit blijde nieuws.
Helaas hebben we ook een aantal mensen teleur moeten stellen, dat is wel heel sneu. We wensen hen dan ook veel succes bij hun verdere zoektocht en hopen dat zij in de toekomst een Weimaraner pup zullen vinden.   

Lees meer »

Nestdrang...volgens het boekje.

In het boekje staat... "Veel teven graven nu ook een kuil..." alsof Amber het boekje gelezen heeft is ze een kuil gaan graven in de tuin. Helemaal achter tegen de schutting...zou een mooi hol kunnen worden als ze niet gewoon lekker binnen zou moeten werpen! Ook het dekentje wat ter bescherming op de bank ligt heeft het begeven onder de graaf activiteiten afgelopen nacht.. Amber zat vanmorgen schuldbewust op de 'gegraven' plek! 
Ach ja, het hoort erbij... we hebben er maar niet teveel praat over gemaakt!
Vandaag precies nog 1 week! Het wordt echt spannend, we zijn ontzettend benieuwd naar de pupjes, hoeveel het er uiteindelijk werkelijk zullen zijn, hoeveel reutjes en hoeveel teefjes? Hoe de worp zal gaan verlopen en wanneer zal het beginnen??
Vanaf morgen (dag 58) zijn de puppen levensvatbaar, maar het is beter dat ze nog even blijven zitten.
Het volgende bericht wat ik hier schrijf zal hopelijk gaan over een kersverse mama Amber!😍

Lees meer »

Nog 10 dagen!

We zijn aan het aftellen! Nog 10 dagen voor de uitgerekende datum dat de puppen geboren zullen worden!
Voor Amber is het wel zwaar aan het worden, we merken duidelijk dat ze met de dagelijkse wandelingen wat vermoeider is. Als ze ligt ligt ze nog wel opgekruld met haar kop bij d'r staart, maar vaker ligt ze heerlijk languit op haar zijde. Haar buik heeft dan alle ruimte! Ook het op haar rug liggen lijkt nog steeds erg ontspannend en doet ze dan ook vaak!
We mogen aan haar buik voelen, zo bijzonder, we kunnen de puppen voelen bewegen. 

 

Lees meer »

Alle ballen verzamelen...

Het water in de Dommel is al weer aardig aan het zakken. Op vallend veel vuil blijft op de kant hangen. Vooral lege flesjes en rommel maar... Amber vist er zo een aantal balletjes uit. Op een stukje van een veertig meter heeft ze er zo vier gevonden. Tsja... Amber en balletjes... die moeten dus allemaal mee naar huis.
Ze blijft staan als ik verder loop omdat ze ze niet allemaal mee kan nemen. 
Als ik toch echt verder loop gaat ze wel een stukje mee om na een meter of twintig toch weer terug naar de verzamelde balletjes te gaan.
Oké, er zit één echt wel mooie bij, vooruit die zal ik mee nemen.
Amber neemt nog een tennisbal mee en dan laten we de andere toch maar achter... 
Thuis gekomen het mooie balletje schoon gemaakt en Amber ligt er tevreden mee op de trampoline!

Lees meer »

Buikje wordt buik❤

We zien Amber haar buik groeien! 
Ook wordt ze tijdens de wandelingen wat rustiger, loopt rustiger mee in plaats van dat ze rent! Ook het spelen met andere honden moet allemaal wat rustiger.
Van Anneke (zij komt helpen als de pups geboren worden) hebben we een stethoscoop te leen. Gisteren dacht ik met de stethoscoop een puppen hartje te horen kloppen! Hoe mooi is dat! We genieten volop, het gaat snel, Amber is nu 6 weken en 2 dagen drachtig.

Lees meer »

Voor en na...

Afgelopen weekend hebben we de werpkist neergezet en dus heel de woonkamer anders ingedeeld. Zelf heb ik een beetje een kampeer gevoel bij de nieuwe inrichting.
Amber was wel nieuwsgierig maar om nu al meteen in de werpkist te gaan liggen... dat was wat teveel gevraagd. 
Totdat de rol vetbed werd bezorgd en erin gelegd... die is duidelijk goed gekeurd. We hadden een rol van 10 meter besteld om op maat te knippen, Amber was net 'de poes op het toetsenbord als je aan het typen bent'... tijdens het knippen ging ze er languit op liggen!
In de foto galerij vind je foto's van Amber op haar nieuwe vetbed!         Home

Lees meer »

Blije Prei

We zitten, om precies te zijn, op 5 weken en drie dagen van de dracht.
Amber krijgt al echt een buikje, zoals je kan zien op de foto.
Inmiddels gebruiken we een treeplank om haar de auto in en uit te laten gaan.
Hier moet ze nog even aan wennen...
Zet ik de plank netjes klaar tegen de bumper, haal ik Amber, springt ze er als een blije prei zo langs af... daar sta ik dan🤣
In het bos gekomen loopt ze er wel keurig af.
Maar toen we terug naar huis gingen leg ik de plank weer netjes neer, springt ze zo in de auto, draait zich en loopt zo weer naar beneden over de plank...rondje van de zaak!
Ach, tegen de tijd dat haar buik zo in de weg zit dat het springen echt lastig wordt zal ze de plank wel gebruiken zoals het hoort!

Lees meer »

Hoera!

Hoera!
Vandaag, 28-02-2020 was het zover. Om 15.30u hadden we een afspraak in Eersel bij Anicura voor de drachtecho.
Dokter Hanneke maakte de echo en telde 10, ja ècht, 10 puppen.
Wat een feest! Ontzettend fijn om de dracht bevestigd te zien via een echo!
Het is dus nu echt zeker!
Amber is drachtig van 10 puppen!
Hoera!😍

Lees meer »

Hoog water en sneeuw

Het was voorspeld, afgelopen nacht zou er sneeuw vallen... en ja, het klopte!
Hoewel het water in de Dommel, die hier vlakbij stroomt, erg hoog staat is het veld achter het dammetje nog wel begaanbaar. Ondanks de nattigheid lag er toch ook sneeuw.  Gelukkig had ik mijn lange regenlaarzen aan, tot een kleine 10cm onder de rand werden ze nat... brrr door het koude water geeft ook koude voeten...ook al bleven ze gelukkig droog! Voor Amber maakt het allemaal niet zoveel uit! Lekker rennen door de sneeuw met een maatje dat we tegen kwamen, een paar slokjes ijskoud water en wat sneeuw proeven...ze vindt het allemaal even leuk! Wat een heerlijk hondje ❤

Lees meer »

Meest gestelde vraag!-)

De meest gestelde vraag op dit moment is "Hoe gaat het met Amber, merk je al iets?" Zo leuk hoeveel mensen er meeleven!
Met Amber gaat het goed, we merken kleine bijna ongrijpbare veranderingen in haar gedrag. Maar, ook wel duidelijkere veranderingen. 
Zo is ze in huis  wat meer waaks, maar ook buiten meer op haar hoede naar andere honden. Soms gewoon wat onderdaniger, maar vanmorgen zelfs ontwijkend!
Normaal gesproken was een wandeling niet compleet als ze geen andere hond was tegen gekomen om even te spelen. Maar vanmorgen had ze meer zoiets van... nu even niet, ik ga lekker weer naar huis, op de bank liggen en puppy's breien! Dat is wel een echt duidelijk signaal wat volgens het boekje hoort bij de vierde week van dracht waarin we nu zitten!

Lees meer »

Lekker buiten

Wat een weer de afgelopen week! Uiteraard zijn we met die hevige wind niet naar het bos gegaan, te gevaarlijk. Dan lopen we in het veld.
Maar, toen de storm voorbij was weer wel.
Lekker buiten, de lucht was erg donker bij vertrek, maar een buitje kunnen we wel hebben!-) Dummy mee en lekker een paar opdrachten zoek verloren.
Amber had er zin in, genoot zichtbaar van het zoeken en brengen van de dummy.
Uit de donkere lucht kwam een bui hagel! Dat leverde weer een leuk plaatje op!

Lees meer »