Hoera!

Hoera!
Vandaag, 28-02-2020 was het zover. Om 15.30u hadden we een afspraak in Eersel bij Anicura voor de drachtecho.
Dokter Hanneke maakte de echo en telde 10, ja ècht, 10 puppen.
Wat een feest! Ontzettend fijn om de dracht bevestigd te zien via een echo!
Het is dus nu echt zeker!
Amber is drachtig van 10 puppen!
Hoera!😍

Lees meer »

Hoog water en sneeuw

Het was voorspeld, afgelopen nacht zou er sneeuw vallen... en ja, het klopte!
Hoewel het water in de Dommel, die hier vlakbij stroomt, erg hoog staat is het veld achter het dammetje nog wel begaanbaar. Ondanks de nattigheid lag er toch ook sneeuw.  Gelukkig had ik mijn lange regenlaarzen aan, tot een kleine 10cm onder de rand werden ze nat... brrr door het koude water geeft ook koude voeten...ook al bleven ze gelukkig droog! Voor Amber maakt het allemaal niet zoveel uit! Lekker rennen door de sneeuw met een maatje dat we tegen kwamen, een paar slokjes ijskoud water en wat sneeuw proeven...ze vindt het allemaal even leuk! Wat een heerlijk hondje ❤

Lees meer »

Meest gestelde vraag!-)

De meest gestelde vraag op dit moment is "Hoe gaat het met Amber, merk je al iets?" Zo leuk hoeveel mensen er meeleven!
Met Amber gaat het goed, we merken kleine bijna ongrijpbare veranderingen in haar gedrag. Maar, ook wel duidelijkere veranderingen. 
Zo is ze in huis  wat meer waaks, maar ook buiten meer op haar hoede naar andere honden. Soms gewoon wat onderdaniger, maar vanmorgen zelfs ontwijkend!
Normaal gesproken was een wandeling niet compleet als ze geen andere hond was tegen gekomen om even te spelen. Maar vanmorgen had ze meer zoiets van... nu even niet, ik ga lekker weer naar huis, op de bank liggen en puppy's breien! Dat is wel een echt duidelijk signaal wat volgens het boekje hoort bij de vierde week van dracht waarin we nu zitten!

Lees meer »

Lekker buiten

Wat een weer de afgelopen week! Uiteraard zijn we met die hevige wind niet naar het bos gegaan, te gevaarlijk. Dan lopen we in het veld.
Maar, toen de storm voorbij was weer wel.
Lekker buiten, de lucht was erg donker bij vertrek, maar een buitje kunnen we wel hebben!-) Dummy mee en lekker een paar opdrachten zoek verloren.
Amber had er zin in, genoot zichtbaar van het zoeken en brengen van de dummy.
Uit de donkere lucht kwam een bui hagel! Dat leverde weer een leuk plaatje op!

Lees meer »

Bescherming

Hoewel het nog maar februari is liggen de teken (en vlooien) alweer op de loer!
Omdat Amber drachtig is werken we met een natuurlijk middel, ik ben overigens wel heel benieuwd of dit werkt!
Ik heb 2 halsbanden voor Amber geknoopt met keramische kralen waarin micro organismen zijn mee gebakken. Door gebruik van de halsband gaan de micro organismen trillen, de teken en vlooien zijn volgens de beschrijving gevoelig voor de trillingen en zoeken liever een andere gastvrouw of -heer.
Zelf heb ik zoiets van 'eerst zien dan geloven' maar uiteraard heb ik wel bij gebruikers navraag gedaan en zij zien bij hun hond dat het helpt!
Hoewel Amber binnen nooit een halsband om heeft moet ze deze nu wel dragen, want na 3 weken gebruik werken de kralen optimaal...

Lees meer »

The day after

De eerste dekking was goed verlopen volgens Bénédicte. Zelf had ik het nog nooit mee gemaakt dus ik vertrouw op wat zij zegt!
In de nacht van 29 op 30 januari was Amber wel onrustig vond ik. Ze stond regelmatig op en liep wat rond...maar ja, wellicht loopt ze thuis ook 5x naar de magnetron om te kijken hoe laat het is?!😂
30 januari lekker een dagje vrij/rust. We ontdekten een heerlijke wandelgelegenheid in Maubeuge, vlak bij ons hotel. Vestingswerk om het stadscentrum. Vrijdag 31 januari nog een keer dekken, Amber wist duidelijk beter wat er van haar werd verwacht! Tijdens de terug reis heeft ze heerlijk liggen slapen. Nu is het wachten begonnen, 4 weken, tot op 28 februari de echo gemaakt zal worden! Spannend...

Lees meer »

In de echt verbonden!

Afgelopen dinsdag was het zover. De waarden van het progesetron gehalte in het bloed van Amber was zodanig gestegen dat de eerste dekking op woensdag 29 januari plaats moest vinden, de tweede op vrijdag 31 januari. 
Afgelopen dagen hebben we dus in Frankrijk doorgebracht.
We hadden een fijn hotel, flinke grote, schone kamer en een behoorlijke tuin erbij om Amber uit te laten.
Omdat Bénédicte moest werken hadden we bij haar werk afgesproken, waar Amber en Bozar rond 19u in de/het echt verbonden zijn!-)
  

Lees meer »

Bewegen!

Nu Amber loops is mag ze niet los wandelen.. Dit is een lastige voor haar. Ze rent zo ontzettend graag door het bos en over het veld, lekker spelen met andere honden... maar, helaas is dat er nu even niet bij!
Als alternatief gaan we fietsen. En dat vindt Amber geweldig, ze kan er haar energie lekker mee kwijt en het houdt haar conditie op peil. We komen op andere en nieuwe plekken. Hoewel ikzelf wel moet wennen en opletten met Amber naast de fiets, is het prachtig om te zien hoe zij ervan geniet. 

Lees meer »

Ontwikkeling!

Goed nieuws! Afgelopen week is Amber loops geworden! We zijn naar de dierenarts geweest waar ze inwendig onderzoek kreeg. Deze week gaan we terug om het progesteron gehalte te laten prikken. Aan de hand van de waarden van het progesteron is te bepalen wanneer de dekking plaats moet vinden voor een positief resultaat!
Spannend dus... hou onze site in de gaten!

Lees meer »

Mooi plaatje!

De dagelijkse wandelingen zijn heerlijk! Gelukkig hebben we hier heel wat mogelijkheden lekker naar buiten te gaan en dat doen we dan ook!
Uiteraard is het ook gewoon noodzaak, Amber heeft veel energie en die moet ze natuurlijk kwijt kunnen. Regelmatig maak ik tijdens die wandelingen mooie foto's van Amber, dit vond ik dan ook zo een mooi plaatje!  

Lees meer »

Diploma!

Om te kunnen fokken met je teef moet je voor de Weimaraner vereniging een show lopen waarbij de hond minimaal 'zeer goed' moet halen.
Met Amber hebben we meegedaan met de kampioenschapsclubmatch, ze behaalde toen in de Jeugdklasse teven (2018) de derde plaats met een uitmuntend. Afgelopen jaar (2019) deden we mee in de Open klasse teven en haalde ze wederom de derde plaats, nu met een zeer goed.
Op tweede pinksterdag (2019) hebben we de Pinkstershow van de Kynologenclub Arnhem gelopen. Amber haalde een uitmuntend op de eerste plaats van de Open klasse teven.  Trots en blij! 
We zouden heel graag een nest fokken met een fokcetificaat van de Weimaraner vereniging. Dit was ons doel voor 2019, het SJP-B diploma halen. 
Helaas hebben we het doel moeten bijstellen toen het nieuwe regelement van ORWEJA een kraai in de proeven bracht... Amber moest niets van de kraai hebben. Ze liep er naartoe, rook eraan en liet hem liggen. Keer op keer.
Gelukkig hebben we in augustus wel ons SJP-C diploma gehaald, waar ik ook ontzettend blij mee ben.
We zijn dus nog niet klaar, ons doel voor 2020 zijn meerdere SJP-B diploma's met hoge punten. Aan de kraai zal het niet meer liggen, na een aantal bijlessen haalt Amber het niet meer in haar hoofd hem niet te brengen!

Lees meer »

Trainen

Toen we wisten dat we een pupje kregen, Amber was toen 2 dagen oud, hebben we ons ingeschreven bij Discendo, jachthonden training in Sevenum.  We waren al van te voren gaan kijken bij welke hondenschool we wilden gaan trainen en de keuze was op Discendo gevallen. 
Begin september 2017 gingen we voor de eerste les naar Discendo. De fokker van Amber, zowel van  haar moeder als van haar vader's kant kwamen kijken. Gezellig! En Amber was blij, had er zin in, had goed aandacht voor mij, wilde graag leren en was nieuwsgierig! 
Inmiddels hebben we 5 seizoenen les gehad en ons SJP-C diploma gehaald. 

Lees meer »