Nog 10 dagen!

We zijn aan het aftellen! Nog 10 dagen voor de uitgerekende datum dat de puppen geboren zullen worden!
Voor Amber is het wel zwaar aan het worden, we merken duidelijk dat ze met de dagelijkse wandelingen wat vermoeider is. Als ze ligt ligt ze nog wel opgekruld met haar kop bij d'r staart, maar vaker ligt ze heerlijk languit op haar zijde. Haar buik heeft dan alle ruimte! Ook het op haar rug liggen lijkt nog steeds erg ontspannend en doet ze dan ook vaak!
We mogen aan haar buik voelen, zo bijzonder, we kunnen de puppen voelen bewegen. 

 

Lees meer »

Alle ballen verzamelen...

Het water in de Dommel is al weer aardig aan het zakken. Op vallend veel vuil blijft op de kant hangen. Vooral lege flesjes en rommel maar... Amber vist er zo een aantal balletjes uit. Op een stukje van een veertig meter heeft ze er zo vier gevonden. Tsja... Amber en balletjes... die moeten dus allemaal mee naar huis.
Ze blijft staan als ik verder loop omdat ze ze niet allemaal mee kan nemen. 
Als ik toch echt verder loop gaat ze wel een stukje mee om na een meter of twintig toch weer terug naar de verzamelde balletjes te gaan.
Oké, er zit één echt wel mooie bij, vooruit die zal ik mee nemen.
Amber neemt nog een tennisbal mee en dan laten we de andere toch maar achter... 
Thuis gekomen het mooie balletje schoon gemaakt en Amber ligt er tevreden mee op de trampoline!

Lees meer »

Buikje wordt buik❤

We zien Amber haar buik groeien! 
Ook wordt ze tijdens de wandelingen wat rustiger, loopt rustiger mee in plaats van dat ze rent! Ook het spelen met andere honden moet allemaal wat rustiger.
Van Anneke (zij komt helpen als de pups geboren worden) hebben we een stethoscoop te leen. Gisteren dacht ik met de stethoscoop een puppen hartje te horen kloppen! Hoe mooi is dat! We genieten volop, het gaat snel, Amber is nu 6 weken en 2 dagen drachtig.

Lees meer »

Voor en na...

Afgelopen weekend hebben we de werpkist neergezet en dus heel de woonkamer anders ingedeeld. Zelf heb ik een beetje een kampeer gevoel bij de nieuwe inrichting.
Amber was wel nieuwsgierig maar om nu al meteen in de werpkist te gaan liggen... dat was wat teveel gevraagd. 
Totdat de rol vetbed werd bezorgd en erin gelegd... die is duidelijk goed gekeurd. We hadden een rol van 10 meter besteld om op maat te knippen, Amber was net 'de poes op het toetsenbord als je aan het typen bent'... tijdens het knippen ging ze er languit op liggen!
In de foto galerij vind je foto's van Amber op haar nieuwe vetbed!         Home

Lees meer »

Blije Prei

We zitten, om precies te zijn, op 5 weken en drie dagen van de dracht.
Amber krijgt al echt een buikje, zoals je kan zien op de foto.
Inmiddels gebruiken we een treeplank om haar de auto in en uit te laten gaan.
Hier moet ze nog even aan wennen...
Zet ik de plank netjes klaar tegen de bumper, haal ik Amber, springt ze er als een blije prei zo langs af... daar sta ik dan🤣
In het bos gekomen loopt ze er wel keurig af.
Maar toen we terug naar huis gingen leg ik de plank weer netjes neer, springt ze zo in de auto, draait zich en loopt zo weer naar beneden over de plank...rondje van de zaak!
Ach, tegen de tijd dat haar buik zo in de weg zit dat het springen echt lastig wordt zal ze de plank wel gebruiken zoals het hoort!

Lees meer »

Hoera!

Hoera!
Vandaag, 28-02-2020 was het zover. Om 15.30u hadden we een afspraak in Eersel bij Anicura voor de drachtecho.
Dokter Hanneke maakte de echo en telde 10, ja ècht, 10 puppen.
Wat een feest! Ontzettend fijn om de dracht bevestigd te zien via een echo!
Het is dus nu echt zeker!
Amber is drachtig van 10 puppen!
Hoera!😍

Lees meer »

Hoog water en sneeuw

Het was voorspeld, afgelopen nacht zou er sneeuw vallen... en ja, het klopte!
Hoewel het water in de Dommel, die hier vlakbij stroomt, erg hoog staat is het veld achter het dammetje nog wel begaanbaar. Ondanks de nattigheid lag er toch ook sneeuw.  Gelukkig had ik mijn lange regenlaarzen aan, tot een kleine 10cm onder de rand werden ze nat... brrr door het koude water geeft ook koude voeten...ook al bleven ze gelukkig droog! Voor Amber maakt het allemaal niet zoveel uit! Lekker rennen door de sneeuw met een maatje dat we tegen kwamen, een paar slokjes ijskoud water en wat sneeuw proeven...ze vindt het allemaal even leuk! Wat een heerlijk hondje ❤

Lees meer »

Meest gestelde vraag!-)

De meest gestelde vraag op dit moment is "Hoe gaat het met Amber, merk je al iets?" Zo leuk hoeveel mensen er meeleven!
Met Amber gaat het goed, we merken kleine bijna ongrijpbare veranderingen in haar gedrag. Maar, ook wel duidelijkere veranderingen. 
Zo is ze in huis  wat meer waaks, maar ook buiten meer op haar hoede naar andere honden. Soms gewoon wat onderdaniger, maar vanmorgen zelfs ontwijkend!
Normaal gesproken was een wandeling niet compleet als ze geen andere hond was tegen gekomen om even te spelen. Maar vanmorgen had ze meer zoiets van... nu even niet, ik ga lekker weer naar huis, op de bank liggen en puppy's breien! Dat is wel een echt duidelijk signaal wat volgens het boekje hoort bij de vierde week van dracht waarin we nu zitten!

Lees meer »

Lekker buiten

Wat een weer de afgelopen week! Uiteraard zijn we met die hevige wind niet naar het bos gegaan, te gevaarlijk. Dan lopen we in het veld.
Maar, toen de storm voorbij was weer wel.
Lekker buiten, de lucht was erg donker bij vertrek, maar een buitje kunnen we wel hebben!-) Dummy mee en lekker een paar opdrachten zoek verloren.
Amber had er zin in, genoot zichtbaar van het zoeken en brengen van de dummy.
Uit de donkere lucht kwam een bui hagel! Dat leverde weer een leuk plaatje op!

Lees meer »

Bescherming

Hoewel het nog maar februari is liggen de teken (en vlooien) alweer op de loer!
Omdat Amber drachtig is werken we met een natuurlijk middel, ik ben overigens wel heel benieuwd of dit werkt!
Ik heb 2 halsbanden voor Amber geknoopt met keramische kralen waarin micro organismen zijn mee gebakken. Door gebruik van de halsband gaan de micro organismen trillen, de teken en vlooien zijn volgens de beschrijving gevoelig voor de trillingen en zoeken liever een andere gastvrouw of -heer.
Zelf heb ik zoiets van 'eerst zien dan geloven' maar uiteraard heb ik wel bij gebruikers navraag gedaan en zij zien bij hun hond dat het helpt!
Hoewel Amber binnen nooit een halsband om heeft moet ze deze nu wel dragen, want na 3 weken gebruik werken de kralen optimaal...

Lees meer »

The day after

De eerste dekking was goed verlopen volgens Bénédicte. Zelf had ik het nog nooit mee gemaakt dus ik vertrouw op wat zij zegt!
In de nacht van 29 op 30 januari was Amber wel onrustig vond ik. Ze stond regelmatig op en liep wat rond...maar ja, wellicht loopt ze thuis ook 5x naar de magnetron om te kijken hoe laat het is?!😂
30 januari lekker een dagje vrij/rust. We ontdekten een heerlijke wandelgelegenheid in Maubeuge, vlak bij ons hotel. Vestingswerk om het stadscentrum. Vrijdag 31 januari nog een keer dekken, Amber wist duidelijk beter wat er van haar werd verwacht! Tijdens de terug reis heeft ze heerlijk liggen slapen. Nu is het wachten begonnen, 4 weken, tot op 28 februari de echo gemaakt zal worden! Spannend...

Lees meer »

In de echt verbonden!

Afgelopen dinsdag was het zover. De waarden van het progesetron gehalte in het bloed van Amber was zodanig gestegen dat de eerste dekking op woensdag 29 januari plaats moest vinden, de tweede op vrijdag 31 januari. 
Afgelopen dagen hebben we dus in Frankrijk doorgebracht.
We hadden een fijn hotel, flinke grote, schone kamer en een behoorlijke tuin erbij om Amber uit te laten.
Omdat Bénédicte moest werken hadden we bij haar werk afgesproken, waar Amber en Bozar rond 19u in de/het echt verbonden zijn!-)
  

Lees meer »