Bewegen!

Nu Amber loops is mag ze niet los wandelen.. Dit is een lastige voor haar. Ze rent zo ontzettend graag door het bos en over het veld, lekker spelen met andere honden... maar, helaas is dat er nu even niet bij!
Als alternatief gaan we fietsen. En dat vindt Amber geweldig, ze kan er haar energie lekker mee kwijt en het houdt haar conditie op peil. We komen op andere en nieuwe plekken. Hoewel ikzelf wel moet wennen en opletten met Amber naast de fiets, is het prachtig om te zien hoe zij ervan geniet. 

Lees meer »

Ontwikkeling!

Goed nieuws! Afgelopen week is Amber loops geworden! We zijn naar de dierenarts geweest waar ze inwendig onderzoek kreeg. Deze week gaan we terug om het progesteron gehalte te laten prikken. Aan de hand van de waarden van het progesteron is te bepalen wanneer de dekking plaats moet vinden voor een positief resultaat!
Spannend dus... hou onze site in de gaten!

Lees meer »

Mooi plaatje!

De dagelijkse wandelingen zijn heerlijk! Gelukkig hebben we hier heel wat mogelijkheden lekker naar buiten te gaan en dat doen we dan ook!
Uiteraard is het ook gewoon noodzaak, Amber heeft veel energie en die moet ze natuurlijk kwijt kunnen. Regelmatig maak ik tijdens die wandelingen mooie foto's van Amber, dit vond ik dan ook zo een mooi plaatje!  

Lees meer »

Diploma!

Om te kunnen fokken met je teef moet je voor de Weimaraner vereniging een show lopen waarbij de hond minimaal 'zeer goed' moet halen.
Met Amber hebben we meegedaan met de kampioenschapsclubmatch, ze behaalde toen in de Jeugdklasse teven (2018) de derde plaats met een uitmuntend. Afgelopen jaar (2019) deden we mee in de Open klasse teven en haalde ze wederom de derde plaats, nu met een zeer goed.
Op tweede pinksterdag (2019) hebben we de Pinkstershow van de Kynologenclub Arnhem gelopen. Amber haalde een uitmuntend op de eerste plaats van de Open klasse teven.  Trots en blij! 
We zouden heel graag een nest fokken met een fokcetificaat van de Weimaraner vereniging. Dit was ons doel voor 2019, het SJP-B diploma halen. 
Helaas hebben we het doel moeten bijstellen toen het nieuwe regelement van ORWEJA een kraai in de proeven bracht... Amber moest niets van de kraai hebben. Ze liep er naartoe, rook eraan en liet hem liggen. Keer op keer.
Gelukkig hebben we in augustus wel ons SJP-C diploma gehaald, waar ik ook ontzettend blij mee ben.
We zijn dus nog niet klaar, ons doel voor 2020 zijn meerdere SJP-B diploma's met hoge punten. Aan de kraai zal het niet meer liggen, na een aantal bijlessen haalt Amber het niet meer in haar hoofd hem niet te brengen!

Lees meer »

Trainen

Toen we wisten dat we een pupje kregen, Amber was toen 2 dagen oud, hebben we ons ingeschreven bij Discendo, jachthonden training in Sevenum.  We waren al van te voren gaan kijken bij welke hondenschool we wilden gaan trainen en de keuze was op Discendo gevallen. 
Begin september 2017 gingen we voor de eerste les naar Discendo. De fokker van Amber, zowel van  haar moeder als van haar vader's kant kwamen kijken. Gezellig! En Amber was blij, had er zin in, had goed aandacht voor mij, wilde graag leren en was nieuwsgierig! 
Inmiddels hebben we 5 seizoenen les gehad en ons SJP-C diploma gehaald. 

Lees meer »

Welkom thuis!

Op 24-06-2017 mocht Amber met ons mee naar huis. Ze ging voor het eerst zo'n lange autorit maken, van Maastricht naar Geldrop.
Net voor we thuis kwamen viel ze in slaap! Eerst even een plasje gedaan op het veldje, daarna in de voortuin gesnuffeld en toen naar binnen.
We hebben haar eerst in de (open) bench gezet en van daaruit is ze de keuken, kamer en uiteindelijk de hele beneden verdieping al snuffelend gaan verkennen. Het was prachtig weer, al snel deden we de achter deur open en kwam Amber ook naar buiten. Ze genoot er zichtbaar van, zo klein en zo nieuwsgierig, heerlijk om te zien! 

Lees meer »

Amber (Animado Perro Darlena)

Op 29-04-2017 werd het D-nest geboren van 
Animado Perro Aranka (Raya) en Aalto Just Weimaraner (Kyle)
Een prachtig nest met 10 puppen. 
Wij waren één van de gelukkigen die een pup zouden krijgen. Een heerlijke tijd begon, veel bezoekjes aan het nest. Wat hebben we genoten van de kleine pupjes. En nog steeds is het leuk om te horen hoe het met de broers en zussen gaat.

Lees meer »