Wij zijn Els Hollemans en Tini Smits.
In de winter van 2013 werd ons gevraagd of we een Weimaraner wilden opvangen. Er werd een nieuwe baas gezocht voor deze herplaatser waarvoor de huidige eigenaren geen tijd meer hadden ivm hun echtscheiding.
We hadden niet veel tijd nodig. Na de kennismaking konden we meteen volmondig 'ja' zeggen en kwam Unna bij ons wonen. 
Unna was 7 jaar oud toen we haar kregen. Ze heeft de laatste 3 jaar van haar leven bij ons mogen wonen, ze was een super trouwe lieve hond. Unna was al 7, maar ik, Els, had nog nooit een hond gehad. Dat was best even wennen... Een Weimaraner heeft een consequente baas nodig die duidelijk is in wat wel en niet mag. Unna was daar geen uitzondering op. Samen gingen we naar de kynologen vereniging, met name omdat ik wilde leren hoe met een hond om te gaan. Unna kende alle 'kunstjes' al, maar ging trouw met me mee!
Ook van de wandelingen samen met Tini heb ik veel geleerd over hoe met Unna om te gaan en ik heb aardig wat boeken gelezen... Met Unna kon ik lezen en schrijven.
Wat heb ik een verdriet gehad toen we haar op 23-02-2017 na drie weken ziek zijn moesten laten inslapen omdat ze een tumor in haar heupspier had die niet operabel was. 

Ik miste niet alleen de heerlijke boswandelingen met Unna, maar ook de aanspraak, gezelligheid, blijdschap als ik thuis kwam... eigenlijk alles wat Unna me gaf... 
Voorzichtig polste Tini of ik misschien een puppy zag zitten. Ik moest nog even aan het idee wennen.
Maar toch duurde het niet zo heel lang voordat de zoektocht naar een pup begon en we ons gingen verdiepen in en kennis maken met fokkers en kennels van Weimaraners. Via de site van de Weimaraner vereniging  konden we zien waar er een nest verwacht werd.
We namen contact op met de fokker en mochten op bezoek komen om kennis te maken. 
Raya, die toen al een week of 6 drachtig was kwam meteen bij me op de bank liggen. Een geweldig evenwichtige rustige Weimaraner. Opgegroeid bij de fokker zelf en haar moeder was ook aanwezig. 
Het wachten begon... spannend!
Zo'n drie weken na onze kennismaking op 29-04-2017 werd een prachtig nest geboren van 10 pups. 6 Teefjes en 4 reutjes. Nog steeds spannend. Het verlossende telefoontje dat er een teefje voor ons bij zat kwam op maandag 1 mei 2017. Wat waren we blij! Vanaf dat we op kraamvisite mochten komen zijn we elke week naar Maastricht gegaan om de ontwikkeling van de pups te volgen en een band op te bouwen met de pups, we wisten toen nog niet welke onze Amber zou worden, maar dat gaf niet, het hele nest was zo leuk!
Stiekem kreeg ik wel een voorkeur voor pupje 'geel'. Zij kwam de eerste paar keren meteen bij ons kijken als we in de ren stapten...ze leek zo lekker nieuwsgierig!
We konden ons geluk dan ook niet op toen pupje geel onze Amber bleek te zijn! Nu nog steeds zien we die nieuwsgierigheid en zeggen we regelmatig  lachend tegen elkaar "ja, daar hebben we haar op uitgezocht!"

Tini is van jongs af aan opgegroeid met jachthonden. Nadat hij in 2010 zijn Engelse Pointer in had moeten laten slapen wist hij dat hij, als de gelegenheid zich voor zou doen, zeker weer een jachthond zou willen. 
De Weimaraner stond wel op zijn verlanglijstje... maar, met een fulltime baan en twee kinderen was dat geen optie... 
Toen Unna dus op ons pad kwam en we samen voor haar zouden kunnen zorgen was ze meer dan welkom!

 

We wisten voordat we Amber kregen dat we wilden gaan fokken met haar, dit bespraken we ook met haar fokker en zij was (en is) enthousiast.  Hoewel het er naar uit heeft gezien dat we niet konden fokken met Amber verklaarde de dierenarts eind november 2018 dat er geen reden meer was niet met Amber te fokken!

Wauw, een droom kon werkelijkheid worden... Ons streven werd om in het voorjaar 2020 een nestje te hebben met Amber.
We gingen aan de slag. Foto's laten maken van de heupen, diploma halen, show lopen, kennelnaam bedenken en aanvragen, logo bedenken en maken, bezoek ontvangen van de Raad van Beheer, DNA onderzoek op vacht kleur en lengte... enz. enz alles wat er komt kijken bij het fokken van een nestje. Uiteraard met stamboom en volgens het fokregelement van de Weimaraner vereniging en Raad van Beheer. 

( https://weimaraners.nl  en www.houdenvanhonden.nl)

In de foto galerij vind je foto's van Amber als kleine pup, bandje geel! Home